≡≡ MENU

HLAVNÍ MENU

V ÚSTECKÉ SOUTĚŽI STARTUPŮ ZVÍTĚZIL TRENAŽER PRO VESLAŘE

Ústí nad Labem, 6. dubna 2022 – Podnikatelský inkubátor od Inovačního centra Ústeckého kraje, který vždy končí prezentací startupů před investory a širokou veřejností zná své vítěze. Porotu, která o vítězi rozhodla, nejvíce zaujal startup, který vyvinul ojedinělý veslařský trenažer pro vrcholové sportovce.

Startup Go Grill je závěrečná prezentace projektů, které prošly podnikatelským inkubátorem od ICUK. Cílem této události je ukázat široké veřejnosti zajímavé nápady z našeho kraje a také propojit právě tyto projekty s investory. Celá událost pak byla odlehčena grilováním burgerů, a to přímo před ICUK WORK SPACES, kde foodtrack na chvíli zabral elektrodobíječky.

První místo a s ním 25 000 Kč na služby od ICUK si odnesl startup Rowingo zakladatelů Matouše Kostomlatského, Jana Psoty a Davida Kučery. Rowingo se zabývá vývojem a výrobou veslařského simulátoru, který věrně kopíruje pohyb veslařské lodi.

Kluci z Rowingo mě nadchli už při úvodní konzultaci do inkubátoru. A to především jejich znalostí problematiky a svým hardwarovým řešením. Navíc takových projektů v našem kraji není mnoho. Věřím, že o nich ještě hodně uslyšíme,“ říká Jan Wedlich, manažer podnikatelského inkubátoru ICUK.

Druhé místo (z celkových 12 soutěžících startupů) si odnesl projekt Bridge Academy zaměřující se na technologické vzdělávání dětí a mládeže. Ten rozvíjí dětské IT dovednosti pomocí hry Minecraft např. i organizováním příměstských táborů.

A třetí místo získala Veronika Čížková za neziskový projekt Psychomat, který se snaží podporovat veřejnost v tom, aby otevřeně mluvila o psychologii a duševním zdraví, svobodně se v tomto oboru realizovala a sdílela své příběhy.

Na této události mě nejvíce baví, že člověk tu nasaje tu energii mladých lidí, kteří chtějí tvořit a mít nějaký dopad na společnost. Dávají tomu všechno a v některých neziskových případech ani nechtějí moc zpět. Je to skvělá atmosféra, která vás ovlivní, a jsem rád, že je v jejich projektech umíme nasměrovat a podpořit,“ dodává ředitel Inovačního centra Ústeckého kraje Martin Mata.

Porota na Startup Go Grillu byla složená ze zkušených byznysmenů. Své zástupce tu měla platforma pro propojování startupů a investorů Busyman. V porotě se nacházel také Jan Korol, CEO firmy Skyporter a Ari Taha z HP, kteří svými otázkami nenechali na zakladatelích projektů nit suchou.

Podnikatelský inkubátor StartUp Go od Inovačního centra pomáhá začínajícím podnikatelům s jejich projekty. Pomocí konzultací, workshopů a mentorů jsou tak schopni své podnikání během krátké chvíle posunout o mílové kroky dále. Celý tento několikaměsíční program končí právě veřejnou prezentací Startup Go Grillem, spolupráce s absolventy mnohdy ale pokračuje dále v dalších službách ICUK.

Copyright © 2022 OHK Teplice