≡≡ MENU

HLAVNÍ MENU

ICUK Newsletter – Neuron pro vaše podnikání a inovace 04/2019

Neuron pro vaše podnikání a inovace
04/2019
STAGES ZÍSKALO AKREDITACI MŠMT
Projekt STAGES pro zvyšování kreativity a matematického uvažování, který jsme pomáhali v Ústí nad Labem pilotně rozběhnout, získal akreditaci od Ministerstva školství ČR. V příštích měsících tak otvírá nové akreditované kurzy pro učitele základních škol v Praze, Ústeckém kraji a v Ostravě.
VLÁDA SCHVÁLILA TŘI NOVÉ PROGRAMY NA PODPORU VÝZKUMU
Nabídnou státní podporu výzkumných projektů ve výši přesahující 15 mld. Kč. Jedná se o programy Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) – Program TREND, Ministerstva životního prostředí (MŽP) – Program Prostředí pro život a Ministerstva dopravy (MD) – Program DOPRAVA 2020+. Poskytovatelem a realizátorem všech tří resortních programů bude Technologická agentura ČR.

V LITOMĚŘICÍCH VZNIKL COWORK. OD DUBNA BUDE V NOVÉM PROSTORU V CENTRU MĚSTA

V Litoměřicích se dala do kupy parta nadšenců a počátkem roku vznikl coworkingový prostor s názvem Litohub. Podnikatelům, freelancerům nabízí sdílené kanceláře, zasedačku, dobrou kávu a taky příležitost k potkávání, vzdělávání a sdílení zkušeností. Od dubna se stěhují do nových prostor přímo na náměstí a chystají fajn akce. Držíme palec!

DO PRAHY MÍŘÍ NEJNADĚJNĚJŠÍ EVROPSKÉ STARTUPY. SE SLEVOU OD ICUK MŮŽETE BÝT U TOHO
Praha bude 10. dubna hostit jednu z nejvýznamnějších událostí evropské i světové startupové scény. Startup World Cup & Summit (SWCSummit). Navíc ICUK, jako partner akce, vám přinášíslevu 25 % pro nákup lístků!
INOVAČNÍ CENTRUM ÚSTECKÉHO KRAJE HLEDÁ ŘEDITELE
Ústecký kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje vypisují výběrové řízení na pozici ředitele Inovačního centra Ústeckého kraje, z. s. Předpokládaný nástup do funkce je v květnu 2019.
Historicky nejvyšší smluvní zakázka pro UJEP, projekt testování autonomních aut v Ústí nad Labem, podnikatelský inkubátor, cowork, program pro rozvoj firem Platinn a především fungující Inovační centrum Ústeckého kraje, to jsou hlavní přínosy prvního ředitele ICUK Tomáše Sivička, který v březnu po více než třech letech odešel z Inovačního centra Ústeckého kraje. Jeho vize, zápal pro věc a určitou tvrdohlavost, bez níž by uvedené nebylo možné, připomínáme velmi povedeným rozhovorem na Světchytře.cz. Tomáši, díky a hodně úspěchů a těšíme se na další spolupráci.
CELÝ ROZHOVOR

PŘÍBĚHY Z ÚSTECKÉHO KRAJE
#BEPROUDOFUSTIREGION

Most potřebuje nakopnout, jinak se utopí v nostalgii, říká restauratér Jan Hawelka. Na Ústecku buduje úspěšnou síť podniků
Janu Hawelkovi dnes na Ústecku „běží“ pět podniků a tímhle číslem prý ještě nekončí. Rodák z Mostu tak bojuje proti předsudkům, jež u nás o této části republiky převládají, a to i v myslích domorodců. „Místní lidé jsou velcí alibisti. S oblibou říkají ‚Na Most dobrý‛, protože se potom nemusí snažit něco změnit,“ říká jednatřicetiletý Jan Hawelka, který se rozhodl pozvednout na severozápadě Čech gastronomickou kulturu.
CELÝ ČLÁNEK
AKTUÁLNĚ POŘÁDÁME
STARTUP GO GRILL
26. 4. 2019 OD 19.00
ČINOHERNÍ STUDIO ÚSTÍ NAD LABEM

Závěrečná veřejná prezentace začínajících firem z našeho podnikatelského inkubátoru Startup Go před odbornou porotou a potenciálními investory, při nichž nervozitu „grilovaných“ startuperů rafinovaně přebíjí vůně grilovaných gastronomických dobrot. Vstup zdarma na registraci.
REGISTRUJTE SE HNED
OTEVŘENÁ KATEGORIE STARTUP GO GRILL
Máte v Ústeckém kraji začínající firmu ne starší tří let? Chcete získat zpětnou vazbu, vyhrát zajímavé ceny, pokusit se zaujmout investora anebo si udělat PR? Přihlaste se do otevřené kategorie Startup Go Grill na e-mail: vanova@icuk.cz.
CHCI PŘIHLÁSIT FIRMU NA STARTUP GO GRILL
T-MOBILE ROZJEZDY – REGIONÁLNÍ KOLO V ÚSTÍ NAD LABEM
17. 4. OD 9.00
FAKULTA SOCIÁLNĚ EKONOMICKÁ UJEP

Už podeváté T-Mobile podpoří drobné začínající podnikatele v rámci programu T-Mobile Rozjezdy. Až 42 zajímavých podnikatelských nápadů se může těšit na ceny v celkové hodnotě téměř 3,5 milionu Kč, které se mimo jiné skládají z financí na rozjezd, balíčků služeb a věcných cen potřebných pro podnikání. Nedílnou součástí podpory je také poradenství odborníků. ICUK je partnerem regionálního kola v Ústeckém kraji.
VÍCE INFORMACÍ O SEMINÁŘÍCH
POŘÁDALI JSME
Podpis memoranda mezi střední školou v jihokorejském Kyungju a čtyřmi firmami z Ústeckého kraje pro pracovní stáže korejských studentů na pozice IT.  Galerii, ale i informace o projektu naleznete zde.
Facebook
LinkedIn
Website
Newsletter Inovačního centra Ústeckého kraje je realizován v rámci projektu SMART akcelerátor pro Ústecký kraj, CZ.02.2.69/0.0/0.0/15_004/0000690.
Copyright © 2019 OHK Teplice