Neuron pro vaše podnikání a inovace
05/2018
View this email in your browser
Facebook
LinkedIn
Website
Vážení čtenáři newsletteru a příznivci ICUK,
chcete mít i nadále přehled o novinkách z Ústeckého kraje z oblasti podnikání, inovací i vědy a výzkumu? Zajímáte se o to, co se šustne v Inovačním centru Ústeckého kraje?

Pokud náš newsletter i dále chcete číst, potvrďte nám prosím do pátku 25. května souhlas se zpracováním osobních údajů (zejména vaší e-mailové adresy) a určete si, jaké informace od nás chcete dostávat. Od pátku totiž vstupuje v platnost nařízení EU o ochraně osobních údajů (GDPR). Je to příležitost, jak se s námi rozloučit, ale i jak nám dát najevo, že nás chcete číst dále. Každopádně své rozhodnutí budete moci kdykoli změnit.:) Naše zásady ochrany osobních údajů si můžete přečíst například zde, níže v odkazu pak potvrdíte souhlas opětovným zadáním vašeho e-mailu.

Děkujeme za přízeň.
Inovační centrum Ústeckého kraje
CHCI NADÁLE ODEBÍRAT NEWSLETTER

NOVINKY Z NAŠEHO KRAJE
VYTISKNI TO NA CHEESECAKE aneb KDYŽ INKUBÁTOR FUNGUJE
 
V podnikatelském inkubátoru StartUp Go a Foodies Go od Inovačního centra Ústeckého kraje se potkávají začínající firmy napříč obory. Tu a tam si navzájem pomohou různými radami, a především i přes rozdílné obory podnikání, tvoří výbornou komunitu lidí, kteří spolu sdílí strasti a slasti podnikání. Nejednou přitom vznikne zajímavá inovace, která najde díru na trhu...
CELÝ ČLÁNEK...
ÚSPĚCH VÝZKUMU NA UJEP:
PATENT, KTERÝ ZEFEKTIVNÍ LISOVÁNÍ PNEUMATIK

 
Úřad průmyslového vlastnictví udělil Fakultě strojního inženýrství Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem evropský patent na vynález nové hliníkové slitiny, určené zejména na výrobu odlitků segmentů forem pro lisování pneumatik, a na způsob tepelného zpracování odlitků segmentů forem. /zdroj: vedavyzkum.cz/
 
JAK NÁPADY A KNOW-HOW Z AKADEMICKÉ PŮDY NENECHAT V ŠUPLÍKU?
 
V rámci celorepublikové události Týden inovací 2018 jsme přichystali 2 semináře. Oba na stejné téma - Jak proměnit znalosti na business. První seminář se konal na Hlavní události týdne inovací v Praze a druhý u nás v Ústí nad Labem. Řečníkem byl Vojtěch Kadlec, který spolupracuje s ICUK a stojí za UNICO.AI - firmou, která chystá algoritmus na propojení na univerzitního výzkumu a businessu. Přečtěte si o jejich plánech více.
 
ROBOTKA SOPHIA, SVÍTÍCÍ ROSTLINA A TÝM ICUK NA TÝDNU INOVACÍ
 
Minulý týden byl ve znamení Týdnu inovací - události, která se zaměřuje na inovativní projekty a přístupy. Během jednoho týdne proběhlo více než 100 akcí po celé ČR. Hlavní událost se odehrála v Praze ve Fórum Karlín, kde byla k vidění robotka Sophia, svítící rostlina a nechyběl ani ICUK.
 

INOVAČNÍ RANDE - VELETRH VVI BRNO

V uplynulém týdnu proběhl v Brně již třetí ročník Veletrhu Věda Výzkum Inovace 2018. Spolu s UJEP jsme se účastnili a zaměřili se na propojování inovativních firem a výzkumných organizací pomocí našeho formátu rychlého inovačního rande. V něm mají účastníci na svou nabídku i poptávku pouze pět minut.

PŘÍBĚHY Z ÚSTECKÉHO KRAJE
#BEPROUDOFUSTIREGION

STARTUP Z ICUK INKUBÁTORU CHCE MODERNIZOVAT REALITNÍ TRH
Unikátní realitní portál VideoBydleni.cz se na lednové veřejné prezentaci začínajících podnikatelů z inkubátoru StartUp Go Grill umístil na třetím místě. Aktuálně má nakročeno stát se velkým hráčem na realitním trhu. Jeho jedinečnost spočívá v prezentování nemovitostí nejen pomocí fotografií, ale především formou videa. Jako první z realitních portálů také zavedli virtuální prohlídky. Primární snaha projektu je podle Jakuba Veverky, jednoho ze zakladatelů, tvořit službu, která změní způsob, jakým lidé hledají nemovitosti. Motorem pro zakladatele VideoBydleni.cz je chuť posunout inzertní svět v realitách na vyšší úroveň. /zdroj: czechstartups.org/
CELÝ ČLÁNEK

POŘÁDÁME PRO VÁS

VYZKOUŠEJ SI PROFI KUCHYŇ
28. 5. 2018 od 16.00 do 19.00, Gastrotechno Group – Showroom 12; Na Luhách 3420/12, Ústí nad Labem
 
Přijď si vyzkoušet profesionální kuchyň, kterou můžeš později použít i pro start svého businessu! Společně ji otestujeme pečením a zdobením luxusních čupčáků a přednáškou Hanky Maryškové z Cakeland Cupcakes. Akce je zpoplatněna, je třeba se registrovat.
REGISTRACE
4. PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE
TÉMA: Příležitosti a hrozby čtvrté průmyslové revoluce pro Ústecký kraj

4 - 5. 6. 2018 Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem
 
Srdečně vás zveme zejména na sekci věnovanou vzdělávání pro průmysl 4.0, která s koná v úterý 5. 6. od 11.15 h. a jejímž jsme garantem. Na podnikatelské fórum, jakož i na jednotlivé bloky, je třeba se registrovat.
VÍCE INFORMACÍ
LÁSKA NA PRVNÍ POHLED
5. 6. 2018 od 16.00 do 19.00, 50bar UJEP, České mládeže 360/8, Ústí nad Labem
 
Jestli něco prodává, pak skvělá fotka. Naučte se poutavě vyfotit své výtvory z kuchyně, ale klidně třeba i z kutilské dílny. Přineste si své, nebo to zkuste na našich. Ale hlavně se přijďte přesvědčit, že skvělá fotka se dá udělat i s telefonem v kapse! Akce je zpoplatněna, je třeba se registrovat.
REGISTRACE
POŘÁDALI JSME
Jak pro měnit znalosti na business? To bylo tématem semináře v Ústí nad Labem v rámci Týdnu inovací 2018. Cílem bylo, aby výzkum, který se na akademické půdě provádí, našel své uplatnění v businessu a know-how neskončilo v šuplíku. Podívejte se do FOTOGALERIE.
Aktuálně otevřenému programu TAČR ÉTA a jaké projekty z něj mohou být financovány se věnoval workshop určený zejména pro výzkumné organizace a firmy z ÚK.
Párovací formát Rychlé inovační rande, neboli speed dating mezi výzkumníky a firmami, jsme zorganizovali v Brně. Jak randí vědci, uvidíte ve FOTOGALERII.
Facebook
LinkedIn
Website
Newsletter Inovačního centra Ústeckého kraje je realizován v rámci projektu SMART akcelerátor pro Ústecký kraj, CZ.02.2.69/0.0/0.0/15_004/0000690.