Neuron pro vaše podnikání a inovace
04/2018
View this email in your browser
Facebook
LinkedIn
Website

NOVINKY Z NAŠEHO KRAJE
APLIKACE NA CHYTRÉ PARKOVÁNÍ ANEBO PLATFORMA PRO ZAPOJENÍ OBČANŮ MĚSTA DO TVORBY SMART CITY – AJŤÁCI PŘES VÍKEND VYLEPŠOVALI DĚČÍN
 
Vítězem programovacího víkendu Děčín City Hackathon se stal projekt komunikační platformy na vylepšení města vlastními občany Děčín 2.1. Shodla se na něm odborná porota v čele s primátorkou města Děčína Marií Blažkovou. Děčín City Hackathon pořádalo na lodi Cargo Gallery a v učebnách ČVUT Inovační centrum Ústeckého kraje se záštitou města Děčína a náměstka hejtmana Ústeckého kraje Stanislava Rybáka.
 
CELÝ ČLÁNEK...
O PODNIKATELSKÝ INKUBÁTOR ICUK ROSTE ZÁJEM, NOVĚ POMŮŽE I ZAČÍNAJÍCÍM FIRMÁM V GASTRONOMII
 
Spustili jsme v pořadí již čtvrtý běh podnikatelského inkubátoru StartUp Go!. V něm budeme po dobu tří měsíců podporovat začínající podnikatele, a to zejména prostřednictvím individuálních mentorů a společných tematických workshopů. O podporu se mohou nově ucházet také projekty z oblasti gastronomie. K tomu slouží v Česku ojedinělý program Foodies Go!, který otevírá ICUK společně s Gastrotechno Group.
 
CHCEME LEPŠÍ A HEZČÍ ÚSTÍ NAD LABEM? JE TŘEBA ZAČÍT KONAT!

Chcete být součástí počátku proměny zatracovaného města Ústí nad Labem? Pomozte rozšířit informace a dobrou praxi z jiných měst, které zazněly v rámci osvětového populárně-naučného cyklu Re-vize Ústí, který se konal ve Veřejném sále Hraničář. Závěry z celkem pětidílného diskusního pořadu má shrnout publikace „Vize Ústíčka“. Za projektem stojí urbanistka Jitka Žambochová.
 
PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ DO NÁRODNÍCH INOVAČNÍCH VOUCHERŮ NAVZDORY PROBLÉMŮM  OP PIK POKRAČUJE
 
Evropská komise pozastavila Česku operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, který spadá pod ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Je v něm zhruba 114 miliard korun a problém se dotýká tisíců podnikatelů. Z programu se vyplácí i dotační titul tzv. národní inovační vouchery, příjem nových žádostí i proplácení projektů však nadále pokračuje.
 
VŠECHNY AKTUALITY

DĚČÍN CITY HACKATHON - SHRNUTÍ PRIMÁTORKOU MĚSTA DĚČÍN

PŘÍBĚHY Z ÚSTECKÉHO KRAJE
#BEPROUDOFUSTIREGION

INFINITY ENERGY - STARTUP, KTERÝ NEMÁ RÁD STARTUPY
Zkusili to několikrát, dokonce ve Spojených státech. Startupová kultura, která spočívá na rychlém investování, jim ale vytvořila konkurenci, vedle níž nemohli obstát. A tak se vrátili obohacení novou zkušeností a začali znovu po svém, bez investorů a se skvělým produktem - zdravotnickým softwarem pro zubaře XDent. Dnes  roste  mladá ústecká firma Infinity Energy Jiřího Duška a Jana Svobody o 100 % každý rok a získala už 25 % českého trhu. Více si přečtěte ve Forbes.
CELÝ ČLÁNEK

POŘÁDÁME PRO VÁS

REGISTRACE
AKADEMICI-PODNIKATELÉ: JAK PROMĚNIT ZNALOSTI NA BUSINESS
18. 5. 2018 od 10.00 do 12.00, ICUK, KLÍŠSKÁ 28, Ústí nad Labem

 
Jak výsledky vědy a výzkumu komercionalizovat a proměnit v podnikání? Jak založit na univerzitě spin-off firmu anebo startup? Konkrétní know-how a praktické zkušenosti představí odborník na transfer znalostí VOJTĚCH KADLEC ze společnosti UNICO.AI. Součástí semináře pro vědecké a výzkumné pracovníky, doktorandy i řadové aktivní studenty bude diskuse. Účast zdarma na registraci.
REGISTRACE
VELETRH DOTAČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ
3. 5. 2018 od 9.00 do 15.00, Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, Winstona Churchila 3; pořádá CzechInvest
 
V jeden čas, na jednom místě máte příležitost zdarma konzultovat své záměry či jen načerpat informace o dotačních titulech z nejžádanějších operačních programů a jiných zdrojů dotací v České republice. Zástupci organizací administrujících příslušné dotační tituly na Vás budou připraveni, včetně Inovačního centra Ústeckého kraje.
VÍCE INFORMACÍ
BRAIN & BREAKFAST (live stream)
19. 4. 2018 od 8.00 do 10.00, NODE5 Ústí nad Labem
 
Zpochybnit instituce navozením pocitu neúspěchu či jejich nepotřebnosti je snadné. Získat a udržet si důvěru je obtížné. Prezentovat jednoduchá řešení na složité problémy je snadné. Skutečně složité problémy řešit je obtížné. Veřejně lhát je dnes vcelku snadné. Poznat lež obtížné. Kolik z nás je však ochotno hledat obtížná, a tedy cenná řešení?
VÍCE INFORMACÍ
POŘÁDALI JSME
Děčín City Hackathon - více než 50 účastníků z řad studentů středních a vysokých škol, firem i jednotlivců, 16 mentorů, ale také 48 litrů kávy a jedno téma - SMART CITY. Jak o probíhalo? Podívejte se do naší FOTOGALERIE.
V rámci kurzu Podnikání v regionu vystoupil podnikatel roku Ústeckého kraje Martin Hausenblas. Podívejte se do FOTOGALERIE.
Úspěšný networkingový formát pro studenty - Snídaně Šampiónů Junior na téma "Mozzzek nikdy nespí" a Petr Vít v naší FOTOGALERII.
Facebook
LinkedIn
Website
Newsletter Inovačního centra Ústeckého kraje je realizován v rámci projektu SMART akcelerátor pro Ústecký kraj, CZ.02.2.69/0.0/0.0/15_004/0000690.